Allt har ett slut. Inte trodde jag att jag skulle lämna Trönö och gården vi byggt upp… men så blir det. Gården är såld och vi har köpt ett nytt ställe i Hammerdal. Jag avvecklar 3D banan och säljer målen.

Vi försöker få igång ett nätverk för bågjägare inom Svenska Jägareförbundet.  Svenska Jägareförbundet arbetar för sina medlemmar och vill ge dem ett mervärde - ett nätverk för bågjägare är ett sådant mervärde där vi bågjägare får möjlighet att utvecklas. Vi bågjägare vill ge Svenska Jägareförbundet ett mandat att föra vår talan och arbeta för oss - genom ett nätverk kan vi påverka Svenska Jägareförbundet som i sin tur arbetar med svenska myndigheter som beslutar om bågjakt. Ju fler bågjägare vi är desto bättre hörs vi i Svenska Jägareförbundet. Ett första steg är att DU går med i nätverket - vare sig du är medlem eller ej i förbundet. 

Trönö 3D genomfördes i strålande sol och kanske lite för varmt. De tappra skyttarna jobbade sig runt banans 25 mål i två varv påhejade av publiken. Segrade gjorde Fredrik med Jörgen som tvåa. Magnus hade tur i lottningen och vann ett års prenumeration på Vapentidningen. Vi tackar våra sponsorer Vapentidningen som bidrog med prenumerationen och Bågar&Pilar som gav oss kepsar från Black Eagle. Det var en trevlig dag och en skön kväll med många jakthistorier. Vi hoppas att vi ses nästa år och då kanske lite senare på året.  

Nyhetsbrev nr 2 / 2019 om bågjakt från Bowhunter.se

Jag hade tänkt göra reklam för SBJF årsmöte men lite kom emellan så tyvärr blir det lite kort (ingen) förhållning till mötet. Mer om det längre ner. Men vi går direkt på bågjaktsfrågan som jag började nysta i vid mitt förra brev.

Status på bågjaktsfrågan

I förra nyhetsbrevet skrev jag att Naturvårdsverket utreder frågan och låter SLU svara på frågor om bågjakt. Jag har nu läst skrivelsen från djurskyddsorganisationerna[1] till SLU. Den är välskriven och balanserad så jag förstår att Naturvårdsverket ställer sig bakom den. Men jag anser fortfarande att Naturvårdsverket bör kunna skriva en egen begäran utan att ta stöd av djurrättsorganisationer.

Page 1 of 4