Stuga att hyra

 Vi har en trevlig stuga där vi håller våra kurser. Stugan har upp till 10 bäddar för våra gäster att hyra. Läs mer om stugan.

Stugan 002

 

Trönö 3D genomfördes i strålande sol och kanske lite för varmt. De tappra skyttarna jobbade sig runt banans 25 mål i två varv påhejade av publiken. Segrade gjorde Fredrik med Jörgen som tvåa. Magnus hade tur i lottningen och vann ett års prenumeration på Vapentidningen. Vi tackar våra sponsorer Vapentidningen som bidrog med prenumerationen och Bågar&Pilar som gav oss kepsar från Black Eagle. Det var en trevlig dag och en skön kväll med många jakthistorier. Vi hoppas att vi ses nästa år och då kanske lite senare på året.  

Nyhetsbrev nr 2 / 2019 om bågjakt från Bowhunter.se

Jag hade tänkt göra reklam för SBJF årsmöte men lite kom emellan så tyvärr blir det lite kort (ingen) förhållning till mötet. Mer om det längre ner. Men vi går direkt på bågjaktsfrågan som jag började nysta i vid mitt förra brev.

Status på bågjaktsfrågan

I förra nyhetsbrevet skrev jag att Naturvårdsverket utreder frågan och låter SLU svara på frågor om bågjakt. Jag har nu läst skrivelsen från djurskyddsorganisationerna[1] till SLU. Den är välskriven och balanserad så jag förstår att Naturvårdsverket ställer sig bakom den. Men jag anser fortfarande att Naturvårdsverket bör kunna skriva en egen begäran utan att ta stöd av djurrättsorganisationer.

Vi jagar vitsvanshjort i Kentucky. Bågjakt givetvis och alla typer av bågar är tillåtna och nybörjare är välkomna. Snart åker vi till Kentucky. Rapport om resan kommer i november.

Lite sent att komma med ett referat av en mässa i april när mässan gick av stapeln i januari men som vanligt så har man fullt upp… särskilt om man som jag är pensionär 😉

Jag kommer att skriva ett antal delar med referat från mässan där jag behandlar olika ämnesområden. I vilken takt de kommer ut vet jag inte men jag jobbar på och hoppas bli klar med ATA 2019 innan det är dags för ATA 2020.

Page 1 of 4