Stuga att hyra

 Vi har en trevlig stuga där vi håller våra kurser. Stugan har upp till 10 bäddar för våra gäster att hyra. Läs mer om stugan.

Stugan 002

 

Nu är det dags för bågjakt i Sverige!

Jag vill arbeta för bågjakt i Sverige och jag tror att jag kan bidra som ordförande för SBJF.

EDIT: Följande inlägg skrevs våren 2017 och gällde årsmötet 2017. Nu (2018) kandiderar jag inte som ordförande. SBJF samarbetar med Jägareförbundet om att legalisera bågjakten och det ser ljust ut. Tyvärr ser jag inte så mycket av öppenheten från SBJF som jag önskat. Läs även min rapport från årsmötet 2017. SLUT EDIT.

Svenska Bågjägarförbundet, SBJF, har under många år arbetat för att legalisera bågjakten i Sverige. Arbetet har gått trögt och har mött motstånd från många håll. Tack vare förbundets och styrelsens enträgna arbete har vi idag ett läge där naturvårdsverket samtalar med SBJF och bägge jägarförbunden säger ja till bågjakt. När Svenska Jägarförbundet på stämman 2016 antog motionerna om att arbeta för bågjakt så öppnades ytterligare en dörr – så här nära har det aldrig varit tidigare.

Jag vill att SBJF fortsätter på den inslagna vägen och söker utökad samverkan med Svenska Jägarförbundet så att vi tillsammans kan ansöka om legalisering av bågjakten hos Naturvårdsverket. Jag tycker att styrelsen har gjort ett bra jobb och har slagit in på rätt väg. Samverkan med Jägarförbundet hade inte varit möjlig utan styrelsens målmedvetna arbete under många år.

Jag vill att SBJF skall vara en öppen organisation där medlemmarna får information om vad som händer och vad nästa steg är. SBJF är en ideell organisation med en oavlönad styrelse. Det innebär att det ibland går långsamt och ibland inte händer så mycket – men då skall styrelsen kunna säga det.

Jag vill ha en dialog med Naturvårdsverket. Jag vill att SBJF träffar flera företrädare för myndigheten och får möjlighet att tala för vår sak. Jag vill veta vad Naturvårdsverket saknar för att kunna legalisera bågjakten i Sverige. Det är viktigt att vi, SBJF, och Jägarförbundet samordnar våra kontakter med Naturvårdsverket i bågjaktsfrågan.

Jag vill att SBJF är ett förbund för alla bågjägare i Sverige. Vi som är bågjägare skall känna förtroende för vårt förbund och stanna som medlemmar. SBJF behöver medlemmar för att kunna göra förbundets röst hörd. Vi medlemmarna behöver SBJF för att göra våra röster hörda.

Jag vill att man skall få något som medlem i SBJF. Att förbundet arbetar för att legalisera bågjakt och att du som medlem stöder det är självklart. Men vilket mervärde ger det att vara medlem? Tidning, tävlingar, utbildning och rabatter – här krävs det engagemang från medlemmarna för att vi tillsammans skall orka genomföra sådana projekt.

Det är viktigt att du säger vad du tycker. Din åsikt är viktig för förbundets utveckling. Att skriva på FB är bra men det är på årsmötet som man reellt kan påverka organisationens vägval. Vad vill du? Är vi tillräckligt många som vill så kan vi utveckla förbundet i en positiv riktning som vi tror på. Kom till årsmötet och säg din mening.

SBJF håller årsmöte i Ånnaboda lördag 29 april. Mötet är öppet för alla medlemmar så se till att vara medlem så att du kan påverka hur SBJF skall arbeta kommande året. Läs mer på www.bagjakt.org . Bäst är om du är på plats och debatterar och röstar men det går att påverka genom ombud – du kan ge fullmakt till någon som deltar och röstar enligt ditt önskemål.

Om mig: 
Jag heter Ulf Backman, 60 år, pensionerad flygvapenofficer. Jag bor i Trönö, Söderhamns kommun där jag har mina hemmajaktmarker. Jag har varit aktiv i SBJF styrelse, var vice ordförande fram till 2016 då jag klev av och tog ett sabbatsår. Jag är delaktig i styrelsens tidigare beslut och jag stöder det vägval som styrelsen har gjort. Jag är aktiv i Svenska Jägarförbundet som sekreterare i Söderhamnskretsen. Jag är instruktör för IBEP och utbildar bågjägare. Jag har en liten firma som importerar 3D mål och har en 3D bana, pay-and-play. Jag har jagat med pilbåge i drygt tio år i Danmark, Åland, USA, Kanada och Sydafrika.

Comments powered by CComment