BCO 2019

Vi jagar vitsvanshjort i Kentucky. Bågjakt givetvis och alla typer av bågar är tillåtna och nybörjare är välkomna. Snart åker vi till Kentucky. Rapport om resan kommer i november.

BCO2018 07

I väntan på en bock...

Jakten är bokad 24-29/10 där vi jagar eftermiddag 24/10 till förmiddag 29/10 dvs fem jaktdagar. Vi jagar på Buck Country Outfitters där vi varit flera år tidigare. Du kan läsa om jakten 2014, 2017 och 2018. År 2019 kommer jakten som tidigare att genomföras på två områden, dels kärnområdet runt jaktstugan (cabin) där det endast är tillåtet att fälla kapitala hjortar som når minst 130 tum. Men vi kommer också att jaga på farmer utanför kärnområdet där alla hjortar är tillåtna - du bestämmer vad du vill skjuta, hind, kalv eller bock. Även på farmerna kan det komma stora hjortar med imponerande krona. Men räkna inte med att fälla något stort - förvänta dig att få fälla en hjort, vilken som helst.

Sista veckan i oktober är veckan före den igentliga brunsten så det är inte bästa tiden men det är en kostnadsfråga... Vi har ett fantastiskt pris där många outfitters begär 2500 dollar för en vecka samma tid som vi jagar för 25000SKR inklusive resa, licens och hyrbil. Dock en brasklapp - jag måste höja priset allteftersom tiden går då flygbiljetten blir dyrare när vi närmar oss avresedatum. För att vi skall hålla detta pris krävs också att vi blir minst fyra (4) jägare. Så meddela intresse så snart som möjligt så jag vet om resan blir av eller ej.

BCO2018 01

Gänget 2018 med guiderna längst fram.

I priset ingår jakt minst fem dagar (tio sittningar) på BCO med boende i dubbelrum, gemensam toalett o dusch i korrridoren, och helpension under jaktdagar. Resa från Arlanda till Chicago samt plats i hyrbil Chicago - BCO. En natt på hotell under resan. Måltider under resa till och från BCO ingår ej.  Licens för Kentucky jakt ett år samt hjort ingår. Licensen medger fyra hjortar men på BCO marker får vi endast fälla två hjortar. Licensen kan dock brukas för jakt på annan mark i Kentucky.

När vi fått ihop minst fyra jägare (max tolv) så bestämmer vi avresedatum och när vi skall åka hem. Förslagsvis avresa 23/10 och hemkomst till Arlanda 30/10 eller 31/10. Det bör finnas tid för att besöka Cabelas och shoppa lite. 

BCO2018 03

2018 handlade vi på BassPro i Nashville. 2019 blir det nog Cabelas i Louisville.

Vill du ordna resan själv och ansluta i USA så går det bra, kontakta Ulf så diskuterar vi hur och priset. Är du nybörjare och saknar båge? Det fixar vi också, Jag kan hyra ut eller sälja en båge samt lära dig skjuta tillräckligt bra för en jakt. Räkna med intensiv träning under sommaren! Kontakta Ulf så förklara jag mer.

Väl mött i Kentucky!

Comments powered by CComment